Het Kieskompas TK2017 - wat een werk!

Het Kieskompas TK2017 - wat een werk!

DDoS aanvallen

Lees hier meer over de DDoS aanvallen op het Kieskompas.

Het Kieskompas

Zaterdag 11 februari is het Kieskompas voor de Tweede Kamerverkiezingen live gegaan. Kieskompas is een wetenschappelijk verantwoorde stemhulp die - sinds 2006 - miljoenen Nederlandse kiezers heeft geholpen bij het maken van een afgewogen keuze.

Naast het vertrouwde Kieskompas, dat wederom is ontwikkeld met Trouw als mediapartner, hebben we zes verdiepende kompassen over het milieu, wonen, werken, ondernemen en de positie van ZZP-ers gebouwd. Ook is een speciaal Kieskompas app voor jongeren ontwikkeld met BNN/VARA.

André Krouwel, VU politicoloog en oprichter van Kieskompas: ”Het aantal zwevende kiezers is een maand voor de verkiezingen enorm groot. Het Kieskompas is voor veel van hen een onmisbaar hulpmiddel. Kieskompas werkt twee kanten op: het dwingt politieke partijen tot helderheid en transparantie over hun standpunten en dat levert kiezers relevante informatie over waar partijen precies voor staan op belangrijke thema’s en in welke iedere gebruiker het eens is met alle partijen.”

Wat is Kieskompas?

Bij Kieskompas brengen we politieke en maatschappelijke opinies in beeld. Met behulp van online tools en via gericht panelonderzoek. Kieskompas is volstrekt onafhankelijk, heeft wetenschappelijke roots en opereert internationaal. Ruim 45 miljoen mensen in meer dan 40 landen hebben een Kieskompas ingevuld. Kieskompas wordt gevormd door een groep betrokken en enthousiaste wetenschappers; fighting political analphabetism.

Recentelijk is een nieuwe site online gegaan, voor het analyseren van de staat van de media in relatie tot de politiek; MediaPolitiek

Luminum en Kieskompas

Het is voor de mensen om ons heen geen geheim dat we bij Luminum Solutions met trots bouwen aan het Kieskompas. Ook voor de Tweede Kamerverkiezingen hebben we keihard gewerkt aan het nieuwe ontwerp, maar ook de veiligheid en schaalbaarheid.

Het is op zichzelf al een uitdagend project; altijd volop verkeer vanuit meerdere landen op onze servers, gemiddeld meer dan een miljoen per maand.